desktop  Klik hier voor desktop-versie.  |Klik voor mobilemobile

helpt u uw dromen waar te maken

Iedereen heeft wel bepaalde wensen, verlangens of 'een droom'. Bij veel mensen blijft het daarbij. Vaak zien we dat makkelijker bij een ander dan bij onszelf hoe een hartenwens als iets onbereikbaars wordt beschouwd. We horen die ander vaak zeggen/denken: "Straks dan...", "Wanneer dit achter de rug is dan..." of "Pas als dat klaar is dan..", zonder dat we in de gaten hebben dat we dit op de een of op de andere manier zelf ook doen.

Een plotselinge verandering in ons leven kan ons wakker schudden: als ik het werkelijk wil dan moet ik er nu wat aan doen of ... dít is mijn kans! Dat wakkerschudden gaat soms niet zachtzinnig. De film 'The Buckit List' laat op een humoristische manier zien, dat eenmaal 'wakker' het leven er heel anders uit kan zien.  Inmiddels zijn we zo gewend om te leven met onvervulde wensen dat, hoe graag je het ook wil, het maar niet van de grond komt en ... voor je het weet is je leven voorbij ...

Het doel van ahAvontuur is mensen te helpen een stap in hun leven te zetten die het mogelijk maakt hun 'droom' te verwezenlijken. Dit kan een (wereld)reis zijn maar even zo goed iets 'eenvoudigs' als: huis opruimen, meer ruimte in dezelfde woning, verbouwing, tuinontwerp, ontwerp van logo en huisstijl, contact herstellen met een uit het oog verloren vriend of familielid.

De aanpak van ahAvontuur kan er voor zorgen dat je meer zelfinzicht krijgt, beter weet wat je werkelijk wilt en vooral ook hoe je dit zèlf kunt bereiken. Het avontuur is vooral op pad te gaan, het 'ahA!' is de ontdekking van kleine en grotere eigenschappen in je zelf waar je steeds meer invloed op krijgt.

 

De nodige ahAvonturen

André Heine begeleidt u tijdens uw ahAvontuur. Zelf heeft hij al de nodige ahAvonturen beleefd. Hij heeft 15 jaar als psychiatrisch verpleegkundige gewerkt maar ook als reisbegeleider in Zuidoost-Azië. Ook hiervoor en erna begeleide hij leerlingen en staigaires in allerlei beroeps- en praktijk situaties. In Oost-Groningen verbouwde hij zijn forse woonboerderij en ontwierp landschapstuinen voor zichzelf en anderen waarbij hij vaak samen ook de uitvoering ter hand nam. Letterlijk met de poten in de klei.

Voor verschillende bedrijven en zelfstandigen ontwierp hij de huisstijl en/of maakt hij een website. Daarbij kwam het er ook steeds op aan goed door te vragen en te praten over waar het de betrokkene nu precies om gaat. Vaak leverde dat ook een ahA op bij de betrokkene over de motieven van de onderneming van de diegene.

Van 2009 tot een deel van 2014 was hij samen met zijn partner Rita van Maanen op wereldreis en woonden zij op diverse plekken. Inderdaad: een onbeperkte wereldreis stond op onze bucket list (gelukkig zonder een terminale aandoening als aanleiding). Wanneer het iemands wens is te reizen en is daarbij steun van een verpleegkundige nodig dan zal Rita deelnemen aan de activiteiten.

Veel van deze activiteiten vroegen om het bewust nemen van de eerste stap. Vrijwel altijd juist deze avonturen die op een zeker moment een ahA opleverden. En dus niet alleen herinneringen aan een avontuur maar een blijvend inzicht, een blijvende verandering.

 

Gericht op samenwerken

ahAvontuur is er op uit dat u tijdens het proces één of meerdere ahA!-ervaring beleeft. De methode is gericht op samenwerken waarbij er veel oog is voor innerlijke verandering terwijl u praktisch bezig bent met het verwezenlijken van uw doel. Dit is een klein of juist een heel groot avontuur: van meer ruimte in uw huis inrichten tot een wereldreis van weken of zelfs maanden.

 

Voor wie?

ahAvontuur is er vooral ook voor mensen met een onverwachte handicap. Voor mensen die plots tot de ontdekking komen dat de tijd begint te dringen. Wàt u wenst - de aard ervan of de grootte - speelt geen rol. Bij ahAvontuur
kunt u met alles terecht. Dit kan zijn een gesprek over hoe het verder moet met uw werk; een ontmoeting met een oude bekende waar u heel erg tegen opziet; maar ook een avontuurlijke reis door bijvoorbeeld de Himalaya. Nu gaat u uw verlangen, wens of droom samen met ahAvontuur
echt vervullen.

 

Werkwijze

Nadat wij kennis hebben gemaakt richten wij ons samen op de praktische uitvoering. Wat betekent de vervulling er van voor u. Wat moet er als eerste veranderen, verdwijnen of juist komen. Hoe organiseer ik steun. Allerlei vragen waar u gaandeweg antwoord op zult vinden. Zo wordt het doel helder en komt het steeds dichterbij. Er wordt goed geluisterd naar uw verlangen. U wordt stap voor stap begeleid in het ontdekken wat die wens werkelijk is, vaak door het nemen van praktische stappen. Belangrijk kenmerk is het gericht zijn op de concrete, praktische uitvoering en de nauwe samenwerking tijdens die uitvoering. 

 

Uw hartenwens

De aard of grootte van de hartenwens, het verlangen of de droom is ondergeschikt. Het is te vertalen in een doel: uw levensdoel voor nú. Voor de één is het een bereikbaar doel en is de vervulling dan ook letterlijk het bereiken er van. Voor de ander is het een ontdekkingstocht : ontdekken wat u werkelijk wilt; uw mogelijkheden ontdekken; begeleid worden bij de eerste stappen en dan steeds meer alleen - of samen met anderen - werken aan het bereiken van dat doel. Voor sommigen zal door (plotselinge) lichamelijke beperkingen het doel waarschijnlijk niet meer bereikbaar zijn, maar is het heel belangrijk tot het uiterst mogelijke te gaan en op die weg belangrijke ontdekkingen te doen.

 

Op weg met ahAvontuur

ahAvontuur begeleidt u op een avontuurlijke reis en er zal soms moed voor nodig zijn om stappen te zetten op de te volgen weg. De uitkomst van deze inzet zal per persoon heel verschillend zijn. Ieder van ons neemt zijn eigen leven op een eigen wijze in handen. Vaak zal het een opluchting zijn te ontdekken dat u wel degelijk uw eigen leven in handen hebt. Soms zal het leiden tot een grote ontdekking: 'AahaA! Nu begrijp ik .., nu voel ik pas werkelijk ..'.
De kracht van ahAvontuur is dat u praktische begeleiding en hulp krijgt: van plannen naar praktische uitvoering. Daarbij wordt er goed doorgevraagd zodat u heel gericht, gemotiveerd aan de slag kunt.


De eerste stap met ahAvontuur

Volg de eerste impuls die u voelt bij het idee dat uw onbereikbare dromen of wensen toch in vervulling kunnen gaan en neem contact met ons op. Alleen al het onder woorden brengen van wat u wilt - dit hardop tegen u zelf zeggen - is een belangrijke stap. Wellicht dat het eerste telefoongesprek u al zoveel duidelijkheid geeft over de weg die u wilt gaan dat u er zelfstandig mee verder kan. Het verwezenlijken van uw grote droom is het volgen van uw intuïtie ... en die heeft geen bedenktijd nodig. Het enige dat nu nodig is is uw bereidheid verandering te willen in uw eigen leven!

 

◄◄◄ begin naar boven  samen werken

desktop  Klik hier voor desktop-versie.  |Klik voor mobilemobile

vrijdag 15 mei 2020 21:19 laatst bijgewerkt