desktop  Klik hier voor desktop-versie.  |Klik voor mobilemobile

Ervaringen met

Zoals gezegd is het 'doen' van de hartenwens de kern van alle inspanningen. Hier leest u een aantal 'ahavonturen' van (anonieme) cliënten van ahAvontuur. Zij zijn niet op hun stoel blijven zitten dromen of praten over hun hartenwens.

 

Meer richting

De grootste passie van Karel en Elly is het maken van muziek. Hoe verder ze zich daarin ontwikkelden hoe meer ze merkten dat ze mensen echt  konden meeslepen in hun liedjes. Tot dan volgden ze de dingen die op hun pad kwamen, niet meer en niet minder. Zo was het ook met de vormgeving van hun folders, cd's en website. Ze willen daar echter meer lijn in: dat het veel krachtiger uitstraalt wat het effect kan zijn van hun muziek.

ahAvontuur wordt gevraagd om daar bij te helpen. Het eerste gesprek gaat even over vormgeving maar vervolgens over de werkelijke droom die achter het muziek maken zit. Gaande weg, vooral in het tweede en laatste gesprek, wordt duidelijk dat voor Karel en Elly muziek maken het belangrijkste middel is om samen met mensen te zijn en vooral ook hen te helpen hun geluk te vinden. Vanuit de onvrede met alle organisatorische rompslomp in hun banen komen ze er ook achter dat ze graag binnen bedrijven veranderingsprocessen willen ondersteunen die maken dat de werkers zich veel meer kunnen ontplooien. Met hun muziek en met muzikale workshops gericht op Verandering met een grote 'V'. De vormgeving blijft nog even liggen maar voor Karel en Elly is veel meer helder waar ze hun energie wèl - en waar nìet - aan willen geven.

Al gauw nemen ze kleine beslissingen vanuit dat besef en komen er allerlei verassende kansen op hun pad. Er is voor Karel en Elly meer dan genoeg om hun eigen weg te vervolgen zonder verdere begeleiding. Eén klein 'ahAA' ... . een groot avontuur!

 

De zoveelste verhuizing

Mevrouw Dalen had al lang de scheiding achter de rug en de grootste pijn leek ook wel verwerkt. Toen zij echter uit het huis weg ging waar zij samen met haar man, in een heel gelukkige tijd, haar kinderen had opgevoed kwam er heel veel pijn terug.  Juist met een verhuizing kom je je levensverhaal heel letterlijk tegen. De verhuizing werd plotseling een moeizaam gebeuren. Allerlei spullen waar herinneringen aanvast zitten gaan door je handen. In contact met ahAvontuur werd al snel duidelijk dat het proces van spullen uitzoeken gelijk een proces van loslaten van het verleden is.

Juist door de verhalen en emoties achter de spullen met een buitenstaander te delen kreeg de verhuizing voor haar een andere betekenis. Ogenschijnlijk waren we samen bezig het oude huis te ontmantelen en in het nieuwe iets op te bouwen. Maar door de methodiek van ahAvontuur was mevrouw Dalen spelenderwijs een heel stuk van haar leven aan het ontrafelen en een nieuwe plek te geven. Veel bewuster dan zij alleen of samen met vrienden gedaan zou hebben. Vanuit haar ruime ervaring met therapieën merkte zij ook dat juist de praktische aanpak het veel lichter maakte dan er stil op een stoel over zitten praten.

Een aantal keren dacht zij echt 'ahAA ... !' toen haar plotseling duidelijk werd hoe bepaalde zaken zo hadden kunnen lopen als ze gelopen waren. Het nieuwe huis is inmiddels verbouwd. Zij merkt aan alles dat het heel erg haar eigen huis is. De verhuizing was echt hAAr verhuizing. Deze heeft haar veel meer opgeleverd dan een verhuizing met veel leuke momenten. Zij vertelt haar geschiedenis anders; zelfbewuster, ja trotser zelfs. Mevrouw Dalen: "Laat het volgende hoofdstuk in mijn verhaal maar komen". 

 

De kleine pleziertjes in het leven

Het gezegde is: "Iedereen wil oud worden, maar oud zijn wil niemand". Met de jaren merkte de heer Velzen hoe waar dat was. Het ging allemaal geleidelijk maar even zo goed onherroepelijk. Toen ook nog eens zijn vriendin ziek werd en hij steeds vaker alleen op stap moest werd ongemerkt zijn wereld steeds kleiner. Zo ongemerkt dat de plaatsen waar hij heel goede herinneringen aan bewaarde achter de horizon, aan de andere kant van de wereld leken te liggen.

Toen één van zijn kinderen hem in contact bracht met ahAvontuur reageerde hij met: "Dat kan ik allemaal niet meer". Stukje bij beetje kwam hij toch weer meer in beweging. En op een dag liet hij weten hij: "Nee, ik had werkelijk niet gedacht dat ik dit nog zou meemaken!". Dat was na een heerlijke dag op een van de Waddeneilanden, waar hij vele dierbare herinneringen aan bewaarde.

 

agenda naar boven ◄◄◄ begin contact  ►

desktop  Klik hier voor desktop-versie.  |Klik voor mobilemobile

vrijdag 15 mei 2020 21:19 laatst bijgewerkt