desktop  Klik hier voor desktop-versie.  |Klik voor mobilemobile

van harte aanbevolen:

Boek van Vergeving

Een gids van wond naar wonder

door Willem Glaudemans

Een praktische gids voor iedereen die met vergevingskwesties te maken heeft. Velen zien vergeven als een lang en moeizaam proces dat veel tijd en energie kost. Maar je schaadt alleen jezelf als je niet vergeeft. Dit boek geeft je de middelen om snel en effectief te vergeven. Ook bij kwesties die misschien al heel lang spelen of lang geleden gebeurd zijn. Alle bouwstenen voor vergeving worden aangereikt. Elke stap kan je direct de ervaring van bevrijding brengen. Daarnaast biedt dit boek je twee methoden voor vergeving en zelfvergeving. Het sleutelwoord hier is overgave.

Boek van vergeving; Een gids van wond naar wonder, Willem Glaudemans, 172 pagina’s, hardcover, Uitgeverij Ankh-Hermes, maart 2013, Download aanvullende boekinformatie

In de begeleiding door ahAvontuur zullen de principes van de beschreven methodes op de achtergrond zeker meespelen. In de workshop Vergeven, de eerste stap worden de beschreven methodes om te vergeven gebruikt.

[terug naar Vergeven, de eerste stap]

 

The Bucket list

Komisch drama met Jack Nicholson en Morgan Freeman als twee patiënten met kanker die nog een aantal dingen gedaan willen hebben voor hun overlijden.

Multimiljonair Edward Cole (Jack Nicholson) en automonteur Carter Chambers (Morgan Freeman) zijn twee uitersten die elkaar leren kennen wanneer ze in het ziekenhuis op één kamer komen te liggen. Ze blijken meer met elkaar gemeen te hebben dan ze op voorhand dachten. Zo willen ze nog een aantal zaken ondernemen voordat ze het loodje leggen en hebben beiden een onbewust verlangen om met zichzelf in het reine te komen. Ze maken samen een onvergetelijke reis, worden beste vrienden en leren om alles uit het leven te halen wat er in zit. Met veel humor en inzicht beleven zij hun avonturen, terwijl er na iedere onderneming weer iets van het lijst afgestreept kan worden.

Regisseur Rob Reiner, bekend van This is Spinal Tap en When Harry met Sally, wist twee oude rotten in het vak te strikken voor dit komisch drama. Jack Nicholson en Morgan Freeman vormen het duo wat in de film allerlei doldwaze avonturen beleeft.

[terug naar helpt u uw dromen waar te maken]

 

Kun je een rups leren vliegen

Het verschil tussen veranderen en transformatie

door: Jan Bommerez & Kees van Zijtveld

Kun je een rups leren vliegen? gaat over het verschil tussen verandering en transformatie. Veranderen, is iets wat je doet. Transformeren, gebeurt vaak pas na een of meerdere doorbraken en heeft daarom te maken met hoe je tegen de dingen aankijkt.
Of nog anders: het heeft te maken met zien, en met inzien. Wat je niet ziet, zie je niet totdat je het ziet. En wat je niet inziet, zie je niet in totdat je het inziet. En als je het wel (in)ziet, is dat altijd een onverwachte gebeurtenis. Let op het woord gebeurtenis: je doet het niet. De crux is, dat zolang je vasthoudt aan allerlei overtuigingen, je niet echt kan zien.
Ken jij wel je eigen mogelijkheden? Weet je wel tot wat je echt in staat bent? Ben je bereid je overtuigingen op te geven over wie jij bent en wat jij kan? Ben jij klaar voor de kwantumsprong van rups naar vlinder? Jouw keus. Je kan het boek ook weer neerleggen en een rupsenclub oprichten. En er zijn natuurlijk ook nog ontelbare andere mogelijkheden. Onderzoek. Geloof niets.
Dit boek wil een aanzet geven tot een nieuw paradigma. Als je gelooft dat de wereld plat is, dan zie je daar met je eigen ogen bevestiging van. Als vervolgens iemand zegt dat de wereld rond is, wordt zo iemand voor gek aangezien door de heersende meerderheid. Hetzelfde geldt voor het geloof dat de aarde rond de zon draait en niet vice versa. Als je gelooft dat de zon rond de aarde draait, kan je dat 'bewijzen' door dat te 'zien'. En ja: de zon schijnt inderdaad zich aan de hemel te bewegen, terwijl wij het zijn die ten aanzien van de zon bewegen.
Copernicus en Galileo Galilei kregen het nodige gerommel toen ze het bestaande paradigma uitdaagden. Elk nieuw paradigma stuit eerst op enorme weerstand. Want iedereen weet toch dat het niet klopt´! Onze uitnodiging is dat je niets van wat we zeggen zomaar aanneemt, maar dat je het ook niet vooraf diskwalificeert. Onderzoek het. Kijk! Neem de houding aan van een neutrale wetenschapper.

Kun je een rups leren vliegen, Jan Bommerez & Kees van Zijtveld , 168 pagina's, Uitgeverij Nieuwe Dimensies, juni augustus 2001

 

De hele OlifantDe Hele Olifant in Beeld

Inzicht in het bestaan en de werking van Universele
Wetten en de Gulden Snede

door Marja de Vries

Dit boek is een synthese van enerzijds de gemeenschappelijke inzichten van vele verschillende wijsheidstradities in de werking van de Universele Wetten en de Gulden Snede en anderzijds de recente baanbrekende wetenschappelijke ontdekkingen die met deze eeuwenoude inzichten overeenstemmen. Hierdoor wordt in feite een geheel nieuw wereldbeeld zichtbaar en wordt het mogelijk om te begrijpen wat er nodig is om de balans te herstellen, zowel in onszelf als wereldwijd. Omdat deze wetmatigheden een universeel karakter hebben, zijn ze van toepassing op alle aspecten van ons individuele en maatschappelijke leven. Ze kunnen dan ook gebruikt worden als uitgangspunt bij alle persoonlijke en maatschappelijke vernieuwingen, die tot doel hebben meer in harmonie te zijn met onszelf en met het grotere geheel. Lees enkele reacties van lezers.

De hele olifant in beeld, Marja de Vries, 360 pagina's, Uitgeverij Ankh-Hermes, juni 2007

In dit zeer helder geschreven boek vindt u zeer uitgebreid en goed onderbouwd de inzichten die bewust en onbewust toegepast worden in de begeleiding door ahAvontuur.
.

contact naar boven ◄◄◄ begin  colofon

desktop  Klik hier voor desktop-versie.  |Klik voor mobilemobile

vrijdag 15 mei 2020 21:23 laatst bijgewerkt